Vad är en Chesterfield

Den allra första Chesterfieldsoffan tror man gavs som en gåva till den fjärde earlen av Chesterfield, Philip Stanhope (1694 – 1773), i Storbrittannien. Idag betecknar namnet Chesterfield ofta möbelns kännetecken, som läderklädseln, den djupa knappstoppningen och den karaktäristiska stilen på rygg- och armstöd.

Att tillverka en Chesterfield

Utgångspunkten för tillverkningen av alla Chesterfieldmöbler är den stabila ramen. Den är konstruerad i träslaget bok, valt för sin styrka och långa livslängd. Samtliga av Chesterfields ramkomponenter tillverkas för hand av skickliga hantverkare som manuellt monterar ramen med hjälp av plugg och skruvar. Alla hörn förstärks sedan för maximal hållbarhet.

När ramen är färdigmonterad poleras möbelns ben. En ytbehandling läggs sedan på dem i flera lager och härdas sedan i en temperaturkontrollerad miljö i 48 timmar.

Alla fjädrar är individuella och separerade från varandra för att ge största möjliga sittkomfort. De monteras alltid för hand. Stoppningen består av flera lager av kallskum och dunplymåer, vilket gör att möbeln behåller sin form under lång tid.

Klädseln skärs ut från genomfärgat läder med hjälp av mallar och skickas därefter till tapetseraren. Beroende på storleken på möbeln kan tapetseringen ta upp till tre dagar att slutföra.

I det sista steget djupstoppas alla knappar i klädseln. Möbelspikarna, ca 300 – 1200 stycken beroende på modell, slås i manuellt. Till sist putsas och poleras möbeln för att därefter kläs in i ett skyddande material. Nu är den färdig att levereras!

Att välja klädsel

När du beställer din Chesterfield kan du välja mellan tre olika skinnkvaliteter; Antik, Premium och Deluxe samt två olika slags textilklädslar; Premium Wool och Premium Velvet.

Antiklädret är specialbehandlat för att ge möbeln en antik patina och ett rustikt utseende.

Premiumlädret är ett specialbearbetat skinn med ett levande utseende och mjuk yta.

Deluxe är ett exklusivt handfärgat och polerat anilinläder med slät yta och vackert färgdjup.

Premium wool och Premium Velvet är båda specialbehandlade textilklädslar, motståndskraftiga mot fläckar och smuts. Premium wool är i mjuk ull och finns i sex sobra nyanser. Premium velvet är i lyxig sammet och finns i fyra olika färgställningar.

Svårt att välja? Vi skickar gärna färgprover till dig! Ring oss på +46 (0) 8 731 95 19 eller skicka ett mail till info@kems.se så hjälper vi dig.

0046 (0) 8731 95 19